Momenteel schittert Simone Kleinsma als de vrome moeder-overste in de musical Sister act. Hoewel het misschien een makkelijke rol lijkt, is dat volgens Simone niet het geval. 

"Deze non is zo goed van de tongriem gesneden dat je al snel in de valkuil van het leuk doen trapt. Ik heb zo'n laatje dat ik te allen tijde kan opentrekken en dan weet ik dat ik de lachers op m'n hand heb."

Van regisseuse Carline Brouwer moest Kleinsma 'meer afpellen dan toevoegen.' "Ik hoop dat ik nu ook de diepere laag van de moeder-overste aan het publiek kan laten zien", zegt Simone zaterdag in De Telegraaf.

De blonde theatervrouw heeft haar sporen in de musicalwereld inmiddels lang en breed verdiend, maar ze bekent dat het haar de laatste jaren steeds meer moeite kost om haar teksten te leren.

Over Sister act zegt Kleinsma: "Al die namen krijg ik niet zo makkelijk in mijn hoofd. En dan heb je ook nog eens al die nonnen die allemaal Maria heten! Maria Lazarus, Maria Huana, Maria Roberta, Maria Patricia.'

Miniatuurtje

Gelukkig weet ze ook heel goed waar haar grootste kracht ligt. "Ik hoop dat ik mensen kan meenemen in een schilderijtje. Je probeert in drie minuten toch een klein verhaaltje neer te zetten, een miniatuurtje."

In het Circustheater doet Kleinsma momenteel zeven shows per week en ze doet dat graag. "Theater is mijn passie. Het heeft iets magisch. Op dat toneel voel ik me thuis", vertelt ze.