Chantal Janzen wil Sylvie slaan, de koningsmantel is een afdankertje, Yo laat creditcard klapperen, Famke Jansen bijna aan bedelstaf. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Welke jurk Máxima gaat dragen op 'kroningsdag' weten we nog niet. Alex heeft het makkelijk: die trekt de rood met hermelijnen koningsmantel uit de mottenballen.

Privé heeft daar een leuk verhaal over. De oorspronklijke mantel van Willem I uit 1815 bestaat al lang niet meer. Voor Juliana werd al een nieuwe mantel gemaakt, alleen de geborduurde kroontjes werden overgezet.

Toen Bea de mantel uit de opslag haalde, was deze niet meer bruikbaar. Het rode fluweel had afgegeven op het witte hermelijn-bont. Voor de restauratie was oud bont nodig, nieuw was te wit van kleur.

C&A

De couturier deed een 'bel-rondje' en jawel: mevrouw Brenninkmeijer (van de C&A-familie) had nog een oud hermelijnen jasje hangen. 'Een tweedehands C&A’tje' droeg Bea dus tijdens haar huldiging in 1980, grapt Privé.

Rest alleen nog de vraag welke mantel Alexander zal dragen. Die van zijn moeder is hem te smal en te kort. Het blad plaatst nog net geen oproep wie er nog een bontjasje in de mottenballen heeft hangen voor de aanstaande koning.

Creditcard-Cabau

Yolanthe laat de creditcard van Wesley goed wapperen, weet Weekend. Ze jaagt er soms wel 25 duizend euro per week doorheen. Vliegt ze even naar de VS -'voor haar carriere'- dan kan ze 30 duizend euro hotelkosten betalen. Ze slaapt zelfs zo vaak in het dure hotel, dat ze er eigen kussenslopen met haar initialen heeft!

De vlucht kost 10 duizend euro, in Beverly Hills gebruikte Yo een auto met chauffeur. En natuurlijk werd er grof geshopt om de tijd te doden. Weekend rekende uit dat twee weekjes VS zeker 50 duizend euro hebben gekost.

"De gemiddelde Nederlander kan van 2.000 euro een maand met het gezin op vakantie", vergelijkt het blad. Maar volgens Weekend verdient Wesley in Turkije ruim 4 miljoen per jaar. Dus die paar ton die Yo er doorheen jast, mist hij niet eens.

Jaloerse Janzen

Chantal Janzen is een jaloers monster. Dat schrijft Party. Hoe kan de lieve, keurige, blonde, succesvolle musicalster nou een kreng zijn? Als ze jaloers is, weet het blad.

En dat is Chantal op Sylvie Meis. "Ik dacht bij Sylvie vooral iets van 'Kabeng'! Het gevoel dat je haar keihard wilt slaan als je haar tegenkomt", bekent Chantal. Nou, dat is nog eens eerlijk, dat zie je niet vaak in de showbizz. Chantal gebruikt haar emoties voor haar nieuwe rol in een film.

Daar speelt ze een vrouw "Dat je denkt: 'Blijf uit de buurt van mijn man, want jij bent goed gelukt'". Een vrouw dus waar ze volgens Party eigenlijk een 'stronthekel' aan heeft.

Ranzige Reijs

Vivian Reijs heeft een nieuw vriendje. De ex van John Ewbank is 'in luf'. Ze scheidde van de componist omdat hij was vreemdgegaan. Nu toont ze Nederland haar nieuwe minnaar. Story plaatst een braaf artikeltje met zoetsappige foto's, maar Weekend heeft beter nieuws.

Vriend Hidde had ooit wat met Gordon! Officieel is hij hetero, maar Gordon vergreep zich aan Hidde en die liet dat blijkbaar toe. Weekend heeft zelfs een foto waarbij de twee staan te tongzoenen. Ernaast plaatst het blad een foto waarop Vivian met Hidde staat te zoenen. Getver!

We hopen maar dat Hidde aan Vivian heeft opgebiecht dat Gordon hem heeft gezoend, anders moet hij vast zijn mond met zeep gaan schrobben als Viv deze foto’s ziet.

Famke is heks

De Nederlandse actrice Famke Jansen woont al heel lang in Amerika. Daar heeft ze aardig wat werk. Maar recent kwam ze angstig krap te zitten. 'Hollywoodster die de hypotheek niet meer kan betalen', grapt Privé hier over. Famke stortte zich de afgelopen tijd op regisseren.

Ze deed de aardig ontvangen film Bringing up Bobby. Drie jaar lang was ze er mee bezig en kwam er geen geld in het laatje. "Ik had een aardige buffer, maar als je in New York woont waar het leven niet goedkoop is, gaat het hard" verzucht de actrice in het blad.

Ze belde haar agent, die gelukkig snel een rol regelde. Famke is nu een heks in Hansel & Gretel: Witch Hunters. Niet haar droomrol, maar wel noodzakelijk voor de centjes.

Verstandige Estelle

Leuk vond Estelle het niet dat haar Badr meteen moest vechten. Koud uit de gevangenis, of haar bokser moest de ring alweer in. Tijd voor een romantische vakantie saampjes was er niet. Toch heeft Estelle begrip voor de wedstrijd van Badr: "Hij moet net als iedereen gewoon zijn geld verdienen", zegt ze in Story.

Verstandige woorden van de blondine. Ware het niet dat ze zelf nog nooit één dag een vinger heeft uitgestoken om haar centen te verdienen. Ex-Ruud had miljoenen en ook Badr schijnt een leuke bankrekening te hebben.

Daar moeten ze het voorlopig samen even van zien te rooien. Want nu Badr zijn voet heeft gebroken, kan er van 'geld verdienen' even geen sprake zijn.