Justine Pelmelay kan nog niet in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Ronald van Driel. De gezondheid van de 54-jarige zangeres, die kampt met een zeldzame beenmergziekte, gaat weer achteruit.

"Op dit moment kunnen Justine en Ronald helaas nog geen concrete datum vaststellen", laten de twee in een verklaring weten.

Justine en Ronald zouden elkaar op 30 mei eeuwige trouw beloven. "Gebleken is dat Justine de laatste tijd te maken heeft met te veel terugslagen in haar gezondheid", legt het stel uit.

"De laatste tijd werden er andere medicaties geprobeerd en enkele van deze medicijnen gaven helaas hinderlijke bijwerkingen."

Pelmelay en Van Driel zijn nog steeds van plan te trouwen. Wanneer dat is, is nog niet duidelijk. Voor Justine was 2012 een zwaar jaar.

Costa Concordia

Ze ontsnapte aan de dood aan boord van het rampschip Costa Concordia, haar kinderen spanden een rechtszaak tegen haar aan en ze belandde meerdere malen in het ziekenhuis voordat de beenmergziekte werd geconstateerd.

Het huwelijk en het begin van een nieuw jaar gaven Pelmelay hoop. "We maken weer plannetjes en willen trouwen. Dat is een mooi vooruitzicht", zei Justines verloofde eind vorig jaar.

Vorige maand begon Pelmelay, die Nederland in 1989 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, voorzichtig weer met zingen. "Ik merk dat dat haar vrolijker maakt", zei Van Driel destijds.