Playmate Zimra Geurts en haar zusje Simcha, die vorige maand werden mishandeld in een discotheek in Utrecht, hebben Yehudi Moszkowicz, de neef van Bram Moszkowicz, ingeschakeld.

"Zimra wil dat die meisjes voor de rechter worden voorgeleid", vertelt de manager van Geurts aan De Telegraaf. ''Dit soort mensen moeten weten wat voor ellende ze aanrichten met hun idiote gedrag.''

Een van de daders heeft inmiddels een taakstraf aangeboden gekregen van het OM, maar Zimra vindt die straf te mild. '

'Er hebben vier meisjes tegen het hoofd van Simcha geschopt en ook Zimra heeft een aantal rake klappen gekregen. Wij vinden daarom dat het voor de rechter moet worden gebracht'', aldus Moszkowicz.

Keel dicht

Geurts en haar zuster werden vorige maand tijdens het uitgaan aangevallen door een groep meisjes. ''We waren aan het dansen met nog twee vriendinnen toen mijn zusje ineens een harde duw kreeg. Toen ik vroeg waarom dat was, kneep een van de meiden mijn keel dicht."

De playmate werd vervolgens tegen de grond geslagen. "Ze bleven met zijn vieren tegen haar hoofd aan schoppen terwijl ze met haar knieën opgetrokken op de grond lag", zei de ze eerder over de aanval.