ROTTERDAM - De Kuip stond woensdagavond op zijn kop. Vijftigduizend mensen waren naar het concert gekomen van Marco Borsato. Het is het eerste concert in een rij van zes, die allemaal zijn uitverkocht. In het voorprogramma mochten diverse Nederlandse artiesten, waaronder Idols-winnaar Boris, Lee Towers, Loïs Lane en Veldhuis & Kemper hun kunsten vertonen onder begeleiding van radio-dj Edwin Evers op de drums.

Het publiek ging volledig uit zijn dak toen Marco Borsato spectaculair verscheen op het podium, vastgeketend aan een schotel. Borsato begon rustig aan het concert en was zelf duidelijk zichtbaar ontroerd door de mensenmassa. Het werd een echt Kuip-feest toen het nummer 'ik leef niet meer voor jou' ten gehore werd gebracht.

Marco Borsato stond niet alleen op het podium. Pianist Wibi Soerjadi, bandoneónist Carel Kraayenhof, rapper Ali B, zwangere Trijntje Oosterhuis en zangeres Do maakten het geheel af. Ook Marco's tekstschrijver John Ewbank mocht een nummer spelen.

De terugreis verliep niet voor iedereen even spoedig. Duizenden mensen moesten lang wachten voordat zij een plek in een bus hadden veroverd naar Ahoy, waar de meeste auto's waren geparkeerd in verband met de grote drukte rondom de Kuip.