Toen Tanja Jess een relatie kreeg met Charly Luske, vond ze hem eigenlijk veel te jong. "Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om iets te beginnen met een 21-jarig gozertje dat nog bij z’n moeder woonde."

"We konden leuk praten, ik zag het meer als een broer-zus-dingetje", vertelt Jess in een interview met tijdschrift JAN.

Uiteindelijk kuste de bijna twaalf jaar jongere Luske haar. "Gewoon, vol op de mond. In de spelersbus van de eerste try-out van de musical Boy Band, waar we samen in speelden. Charly kan heel goed kussen. Ik kon geen weerstand bieden."

Eerst dacht de toen 33-jarige Jess eraan om gewoon te scharrelen met hem. "Ik kreeg het heel benauwd bij de gedachte dat het serieus met hem zou worden", vertelt ze.

"Ik heb me enorm tegen een relatie verzet. Ik was echt een pain in the ass – op alle mogelijke manieren heb ik hem getart."

Zelfverzekerd

Toch bleef Luske kalm. "Ik dacht: jeetje, dat broekie is wel héél zelfverzekerd. Uiteindelijk nam ik een rigoureuze beslissing om met hem verder te gaan, zonder om te kijken. Ik heb de sprong gewaagd."

Het stel is nu twaalf jaar bij elkaar, is getrouwd en ze hebben twee zoontjes. "Nog nooit in m’n leven heb ik iemand zo lang leuk gevonden", zegt de 47-jarige actrice.

Heftig

"De relatie tussen Charly en mij is wel heftig. We kunnen gek op elkaar zijn en een geweldige seksuele klik hebben, om een dag later bij een relatietherapeut aan te kloppen vanwege een hoog opgelopen ruzie."

"Of dat gezond is, weet ik niet. Blijkbaar voelen we ons prettig bij een soort onderspanning."