Elin Nordegren, de ex-vrouw van Tiger Woods, heeft een nieuwe liefde. Ze is al een poosje aan het daten met een schatrijke steenkoolmagnaat.

Dat zeggen ingewijden tegen New York Post.

De romance tussen Nordegren (33) en haar twintig jaar oudere vlam Chris Cline zou rond de kerstdagen zijn begonnen. Het nieuws komt enigszins als een verrassing, want twee maanden terug schreef The National Enquirer nog dat Woods zijn ex, met wie hij bijna zes jaar getrouwd was, graag terug wilde.

Het Amerikaanse roddelblad wist zelfs te melden dat de losbandige golfer Nordegren opnieuw ten huwelijk had gevraagd. Woods zou bereid zijn geweest in de huwelijkse voorwaarden te laten opnemen dat ze maar liefst 200 miljoen dollar zou krijgen als hij weer vreemd zou gaan.

Koek en ei

Woods en Nordegren gingen in augustus van 2010 uit elkaar omdat pijnlijk duidelijk werd dat de sporter zijn vrouw meerdere keren had bedrogen. Toch leek het erop dat alles weer koek en ei was toen ze vorige maand samen met hun twee jonge kinderen op een sportevenement werden gezien.

Cline, vader van vier kinderen, is twee keer eerder getrouwd geweest. Hij heeft een geschat vermogen van omgerekend ruim 920 miljoen euro.