AMSTERDAM - Dj Joy probeert tijdens het ID&T-festival NJOY komend weekeinde het officiële wereldrecord 'Dj Mixen' te verbreken. Hij is van plan 96 uur te draaien voor Dance4Life, een internationale campagne waarin jongeren de strijd aangaan tegen HIV en aids. Het huidige record staat met 74 uur op naam van de Amerikaan Martin Hugo Boss Maverick, liet de organisatie van Dance4Life weten.

De dj begint donderdag om 12.00 uur met draaien. Het festival duurt van vrijdag tot en met maandag en vindt plaats op het terrein van Six Flags in Biddinghuizen. Tijdens de recordpoging kan dj Joy slechts 15 minuten per acht uur draaien, pauzeren.

Eind april lanceerden 2000 dansende jongeren en achttien top-dj's in Amsterdam het aids-evenement. Tijdens de zomermaanden gaat Dance4Life op tournee om zoveel mogelijk jongeren op te roepen zich hard te maken tegen HIV en aids. Op zaterdag 27 november, de dag voor Wereld Aids Dag, zullen 50.000 in het wit geklede jongeren in Arnhem en Kaapstad tegelijkertijd dansen om geld op te halen voor de bestrijding van de ziekte.

Ongeveer veertig dance-evenementen, waaronder Innercity, Sensation White en Defqon, hebben inmiddels hun steun toegezegt aan Dance4Life. De organisatoren houden 50 cent per kaartje apart voor de aids-campagne. De opbrengst gaat naar de stichting Stop Aids Now! en World Population Foundation, die gelieerd zijn aan de actie.