LONDEN - Een meerderheid van de Britten vindt het goed als hun kroonprins Charles hertrouwt met zijn geliefde Camilla Parker Bowles. Dat blijkt uit een peiling waarvan dagblad The Times de resultaten woensdag publiceerde.

Van de ondervraagden zei 32 procent Charles te steunen als hij opnieuw wil trouwen. 29 procent zei daar tegen te zijn. De meeste Britten (38 procent) kan het volgens deze peiling echter niets schelen of Charles al dan niet hertrouwt.

Vorige week berichtte The Times dat de geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop van Canterbury Rowan Williams, geen bezwaar meer zou hebben tegen een eventueel huwelijk van Charles en Parker Bowles, die allebei gescheiden zijn. Volgens vrienden van de kroonprins had de aartsbisschop hier in het geheim met Charles over gesproken. Later sprak Williams dit echter tegen.

De kwestie ligt gevoelig omdat Charles, als hij zijn moeder Elizabeth opvolgt als staatshoofd, ook formeel de leiding krijgt over de Anglicaanse Kerk. Veel Anglicaanse kerkleiders zien liever dat Charles trouwt voor hij de troon bestijgt, dan dat hij zijn relatie met Parker Bowles op de huidige manier voortzet.