AMSTERDAM - Angelina Jolie raakte geïnspireerd om ambassadeur van de VN te worden na het maken van de film 'Beyond Borders', die vanaf donderdag in de bioscoopdraait. In de film speelt zij een vrouw die door een vreemdeling gevraagd wordt om hem te helpen de armoede in arme landen te bestrijden. Angelina Jolie bezocht Tsjaad afgelopen weekend als ambassadeur van UNHCR.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De film werd in Amerika niet heel goed ontvangen en flopte daar vorig jaar behoorlijk. Eerst zou Kevin Costner haar tegenspeler zijn, maar omdatCostner bizarre eisen deed op de set werd hij ontslagen. Hij werduiteindelijk vervangen door de onbekendere Britse acteur Clive Owen.Nederlander Yorick van Wageningen maakte met deze film zijnHollywood-debuut.

Jolie adopteerde met haar toenmalige man acteur Billy Bob Thornton eenCambodjaans kind, waar zij nu de voogdij over heeft. Later dit jaar is zij nog te zien in de film 'Sky Captain and the World of Tomorrow', naastGwyneth Paltrow en Jude Law en als verleidelijke vis in de animatiefilm'Shark Tale'.