Voormalig basketbal-ster Dennis Rodman heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea samen met de leider van het land een potje basketbal gekeken en sushi gegeten.

Dat meldt AP vrijdag.

De wedstrijd waarnaar ze keken werd gehouden tussen gemixte teams van Noord-Koreanen en Amerikanen. Tijdens de match vertelde Rodman zijn gastheer dat hij een "vriend voor het leven" had, ten overstaan van een publiek van tienduizenden Noord-Koreanen.

Dennis Rodman bracht deze week een bezoek aan Noord-Korea samen met drie basketbalspelers van de Harlem Globetrotters, een journalist van het tijdschrift Vice en een filmploeg. Rodman benadrukte dat het bezoek om basketbal draait en dat hij geen politieke intenties heeft.

Betrekkingen

De Noord-Koreaanse leider, een groot basketbalfan, zei te hopen dat het bezoek van de basketballer de betrekkingen tussen de twee landen zal verbeteren. De Amerikaanse overheid wil niet reageren op het bezoek. Amerikaanse individuen mogen zelf bepalen wat ze doen, aldus een zegsman.

De oud-basketballer is niet de eerste Amerikaan die dit jaar Noord-Korea bezoekt. In januari bezocht Google-topman Eric Schmidt het isolationistische land.