Halina Reijn speelt in de nieuwe serie Charlie een zuster die een dubbelleven leidt. Haar karakter is verslaafd aan drugs en heeft een minnaar. Een uitdaging, want de 'extreem slechte' kant van haar karakter is nieuw voor de actrice.

"Ik zou het doodeng vinden om te snuiven. Dat heb ik voor de serie moeten leren. Al snoof ik natuurlijk geen echt spul", zo zegt Reijn tegen NU.nl.

Ook ziet Reijn zichzelf nooit vreemdgaan. "Dat zou ik nog geen dag volhouden."

"Wat ik wel herken is dat ze altijd overal de controle over moet hebben. Ik durf ook niet te zeggen: ik red het vandaag niet. Zij gaat dan aan de drugs, maar ik ga dan liever naar de wc om in mijn eentje te huilen."

Kwaad

Het thema goed en kwaad staat centraal in de serie. De zuster is extreem begaan met haar patiënten, terwijl ze wel veel slechte dingen doet. 

Zo vult de actrice in de serie bij een patiënt ten onrechte in dat diegene donor is en saboteert ze soms operaties van patiënten die ze niet mag. 

"Het is gevaarlijk om te denken dat er alleen goeierikken en slechteriken in de wereld bestaan. We hebben allemaal wel eens de neiging om het slechte te doen", aldus Reijn.

Benja Bruijning speelt een knappe arrogante arts in de serie. "Maar je moet ook weer niet denken: wauw Mc Dreamy", zegt Bruijning over zijn karakter. "Maar gelukkig zie ik mezelf niet als knap. Ik krijg het ondertussen wel zo vaak te horen dat ik het bijna zelf ben geloven."

Remake

Charlie is een remake op de Amerikaanse serie Nurse Jackie. Volgens Reijn is dat een goed alternatief voor het gebrek aan filmbudget in Nederland.

"In Amerika hebben ze het budget om rustig met z'n zessen in een kamertje te zitten en een serie te schrijven. Dat zullen wij nooit hebben", zegt Reijn.

"Er worden heel veel fantastische producten gemaakt in bijvoorbeeld Scandinavië. Maar in ons land is dat anders, we zijn niet echt trots op onze eigen cultuur wat dat betreft." 

De actrice vindt echter dat er 'niets mis' is met remakes. "Het is een leuke manier om inspiratie op te doen. We hebben aan deze serie helemaal onze eigen draai gegeven."

11 maart is de eerste aflevering van Charlie te zien op Nederland 3.