Lindsay Lohan ontloopt mogelijk opnieuw een celstraf. Volgens entertainmentwebsite TMZ vindt justitie een nieuwe afkickpoging en taakstraf voldoende.

Lohan moet zich volgende maand weer in de rechtbank melden. Ze staat terecht vanwege het auto-ongeluk waarbij ze in juni betrokken was.

Lohan reed haar Porsche in de prak en loog achteraf tegen de politie, ze zei dat ze niet achter het stuur zat. Bovendien zou Lindsay met een slok op hebben gereden, schrijft TMZ woensdag.

Vanwege het ongeval en het overtreden van de voorwaarden van haar proeftijd riskeert Lohan een celstraf van 245 dagen.

Bronnen binnen justitie laten TMZ echter weten dat Lohan waarschijnlijk niet hoeft te brommen. Een zestig dagen durende opname in een afkickkliniek, het bijwonen van AA-bijeenkomsten en een taakstraf zou voldoende zijn voor de openbaar aanklager.

Proeftijd

Addertje onder het gras is dat ook de officier van justitie in Los Angeles nog een appeltje te schillen heeft met Lohan. De aanrijding vond plaats in Santa Monica, daar wordt de zaak ook afgehandeld.

Maar ze zit nog in haar proeftijd van een juwelendiefstal in Los Angeles. De enige voorwaarde die daaraan is verbonden, is dat de actrice de wet niet overtreedt. Dat heeft ze wel gedaan door te liegen tegen de politie en mogelijk onder invloed te rijden. Lohan ontkent de aantijgingen.

Vaker geluk

Lohan heeft al vaker geluk gehad met celstraffen. De actrice is in totaal veroordeeld tot 241 dagen cel, maar heeft daarvan nog geen 15 dagen gezeten. Wegens overvolle gevangenissen kwam ze vaak al snel vrij. Ook is Lindsay geen vreemde van afkickklinieken, de 26-jarige liet zich al vijf keer al dan niet gedwongen opnemen.