Albert West werd eind vorig jaar getroffen door een ruggenmerginfarct en sindsdien verblijft hij in een revalidatiecentrum in Gelderland.

Specialisten in de kliniek durven niet te zeggen of hij ooit weer normaal zal kunnen lopen. "De linkerhelft van zijn lichaam is verlamd", zo vertelt zijn manager Brigitte Vis aan Party.

De zanger, bekend van de hits The Way To Amarillo en Cha La La, I Need You, beweegt zich in de kliniek voort in een rolstoel en volgt intensieve therapie. Maar Albert is positief gestemd en gaat vol voor zijn revalidatie.

"Hij doet er alles aan om zoveel mogelijk te herstellen. Bij de pakken neerzitten komt niet in hem op. Albert wil genezen."

Goede dagen

Vis kan niet ontkennen dat West het soms ook moeilijk heeft. "Maar er zijn meer goede dan slechte dagen. Albert heeft vooral verdriet om zijn kleinkinderen. Toen hij nog thuis was, zag hij ze bijna elke dag. Dat is door zijn huidige situatie niet meer mogelijk. Maar gelukkig gaat hij iedere dag weer een beetje vooruit."

Volgens zijn manager staat zijn artiestenleven op een laag pitje. "Natuurlijk hoopt hij nog een keer te kunnen zingen, maar voor nu vindt hij het belangrijker om zo snel en goed mogelijk te revalideren."