Lindsay Lohan wil haar leven weer op de rails krijgen. De actrice, die geregeld in aanraking met justitie komt en zich meerdere malen liet opnemen in een afkickkliniek, wil haar leven beteren.

Dat vertelt een goede bekende van de 26-jarige Lohan aan entertainmentzender E!.

Om de actrice weer op het rechte pad te helpen heeft Lohans advocaat gevraagd een nog lopende rechtszaak uit te stellen. Zo kan ze 'deelnemen aan bepaalde activiteiten die haar ten goede komen en haar de kans geven als productief en verantwoord persoon een bijdrage te leven aan de samenleving', staat in de ingediende documenten.

Volgens de ingewijde is Lohan van plan zich op liefdadigheidswerk en openbare dienstverlening te storten. Wat ze precies wil doen, is niet duidelijk. "Ze heeft eindelijk besloten haar leven een andere wending te geven."

Leven beteren

Lohans advocaat schrijft de rechtbank dat de actrice 'toegezegd heeft haar leven te beteren'. Lindsay zou diverse activiteiten willen ondernemen zodat ze een modelburger wordt. De actrice komt sinds haar eerste arrestatie in 2007 geregeld in aanraking met justitie.

De zaak die nu nog tegen haar loopt draait om een aanrijding, in juni reed ze haar Porsche in de prak. Vervolgens zou ze tegen de politie hebben gelogen.

Lohan heeft niet alleen problemen met justitie, ook de belastingdienst is niet haar grootste vriend. Maandag werd duidelijk dat Lohan, die in 2010 ook al aankondigde haar leven te gaan beteren, ook in 2011 nauwelijks inkomstenbelasting betaalde.