LONDEN - De populaire zangeres/actrice Britney Spears is maandagavond in Londen uitgejoeld door haar fans. De tienerster bezocht de stad om haar film 'Crossroads' onder de aandacht te brengen maar weigerde een praatje te maken met duizenden trouwe fans die zich voor de bioscoop hadden opgesteld.

De ongeveer 3000 fans, van wie sommigen helemaal uit Zuid-Afrika waren gekomen, hadden zich uren voor de aankomst van de actrice voor de bioscoop Odeon Leicester Square in de Britse hoofdstad verzameld.

Groot was dan ook de teleurstelling toen Spears, die een uur te laat bij de bioscoop arriveerde, meteen naar binnen snelde om de première van de film bij te wonen. Volgens de Britse omroep BBC gaven veel fans met boe-geroep uiting aan hun ontevredenheid. De ster verscheen nog wel even op het balkon van de bioscoop maar de fans namen daar geen genoegen meer mee.

Eén fan, de 11-jaar oude Gemma Willis, had samen met haar moeder Jane uren in de rij gestaan om een glimp van Spears op te vangen. "Gemma is ontroostbaar omdat ze niets heeft kunnen zien", aldus Jane Willis. "Hoe kan Britney nu verwachten dat mensen haar film gaan zien als ze niet eens de moeite neemt om haar fans te begroeten?"

De 20-jarige zangeres is bezig met een Europese toernee om haar film onder de aandacht te brengen. Vorige week bezocht ze Amsterdam waar ze het premièrefeest van 'Crossroads' bijwoonde in de bioscoop Pathé ArenA.