Froukje de Both kijkt met bewondering naar stellen die al jaren samen zijn. 

"Op de een of andere manier lukt mij dat gewoon niet", legt de presentatrice uit in 100procent NL Magazine. 

Waaraan dat ligt, weet De Both niet. "Misschien ben ik wel heel onrustig", filosofeert de 40-jarige blondine, die zegt niet snel uitgekeken te zijn op iemand. "Maar ik ben wel altijd oprecht."

De Both ging in 2007 op zoek naar haar droomman in het programma Wie Wordt de Man van Froukje? Nog voordat de laatste aflevering werd uitgezonden, was haar relatie met winnaar Alexander Kruis al gestrand. De Both was toen al samen met dj Dekky alias Jeroen te Rehorst.

Prullenbak

Met Te Rehorst kreeg De Both in december 2008 dochter Emma. De trouwplannen van De Both en Te Rehorst belandden begin vorig jaar definitief in de prullenbak, omdat de presentatrice viel voor haar tien jaar jongere collega Niek van der Bruggen. Met hem is ze nog steeds samen.

"Het is niet zo dat ik bewust op zoek ben naar een nieuw iemand", vertelt De Both over haar liefdesleven. "Of bewust een jonger vriendje wil. Ik ben gewoon op zoek naar liefde. Net als iedereen."

Dat haar queeste naar de liefde veel aandacht trekt, vindt De Both soms vervelend. "Het is mijn zoektocht en toevallig staan de spotlights daarop. Mensen vinden het kennelijk heerlijk om daar een oordeel over te hebben."