AMSTERDAM - De politie zegt geen bewijs te hebben gevonden die de beschuldigingen bevestigen dat Michael Jackson eind jaren tachtig een jongen zou hebben misbruikt. De politie startte het onderzoek nadat een man had gezegd als kind te zijn misbruikt door de zanger. Deze beschuldigingen staan los van de zaak waarvoor de zanger op het moment terecht staat in Santa Barbara.

Na een zeer uitgebreid onderzoek moest de politie concluderen dat er geen bewijs was voor het misbruik van de man. Tijdens het twee maanden durende onderzoek is ook de man die de aanklacht had ingediend intensief gehoord. Michael Jackson zal daarom niet vervolgd worden. Over de aard van de beschuldigingen wilde de politie geen uitspraken doen.

Advocaten verklaarden dat een rechtszaak erg moeilijk zou worden. Er zijn te veel onduidelijkheden over deze zaak. De betrouwbaarheid van de verklaring die de man heeft afgelegd en de vraag waarom hij niet eerder naar buiten is gekomen met zijn beschuldigingen, maken de hele zaak ongeloofwaardig.