AMSTERDAM - Janna Fassaert heeft een flinke burn-out gehad. De 32-jarige actrice, die in de Hollywoodfilm Couples Retreat speelde, was 'flink teleurgesteld in de liefde' en had gezondheidsproblemen.

"Door heel veel te werken hoefde ik daar niet over na te denken", vertelt Fassaert, die enkele jaren in Los Angeles woonde, in De Telegraaf.

"Op een dag zat ik in mijn geweldige appartement in Los Angeles, met mijn bomvolle agenda. Ik was zelfs net geïnterviewd door CNN als woordvoerster van een humanitaire organisatie. Toch voelde ik mij alleen."

Fassaert, die een paar jaar geleden wegging bij haar Amerikaanse man omdat hij haar mishandelde, besloot naar haar moeder in Almere te gaan om tot rust te komen.

"Alle emoties kwamen eruit. Ik had niet de tijd genomen om stil te staan bij mijn gevoel en had echt veel te hard gewerkt." De actrice zonderde zich vijf maanden af. "Ik kreeg angstaanvallen en durfde niet eens de straat meer op."

Therapie

Door veel slapen, praten en wandelen ging het langzaam beter met Fassaert. "Met behulp van therapie en mijn familie heb ik geleerd de negatieve ervaringen om te zetten in positieve kracht", zegt de actrice.

Fassaert was blij dat de serie Moordvrouw, waarin ze de vriendin van Thijs Römers personage speelde, op haar pad kwam.

"Die uitdaging kwam precies op het goede moment. Ik heb maanden gehad dat ik niet eens meer durfde te acteren. Maar ik was er klaar voor. Dat voelt ook echt als een overwinning."