HILVERSUM - De zanger Ben Hendriks heeft vrijdagavond de talentenjacht 'Een ster in 40 dagen' van de TROS gewonnen. Het programma was een competitie van talentvolle zangers en zangeressen van het levenslied.

De 46-jarige winnaar uit het Groningse Wildervank treedt zondag op in de Amsterdam ArenA. Daar houdt de TROS zijn veertigjarig jubileumfeest met artiesten als Frans Bauer, BZN en Marianne Weber.

De show was vanaf 7 mei wekelijks op vrijdagavond te zien. Na een voorselectie kregen acht sterren in spe een intensieve training. Het programma kwam voor een deel vanaf het REM-eiland in de Noordzee, waar de oorsprong van de TROS lag.

Knipoog

Omdat de productie en voorselectie van het programma al eerder dan 7 mei begonnen, heette het programma toch 'Een ster in 40 dagen'. Dat was een knipoog naar het aantal jaren dat de TROS in bestaat.

Aan de winst van de talentenjacht zit geen platencontract vast. "We vinden als TROS niet dat dat onze taak is", aldus een woordvoerder van de omroep. "Maar gezien de bekendheid die hij nu geniet, komt het waarschijnlijk vanzelf wel goed met een platencontract."

De afgelopen weken trok de show volgens de TROS ongeveer een miljoen kijkers per aflevering. "Dat is redelijk succesvol", aldus de woordvoerder. "We hopen dan ook in het komende televisieseizoen een vervolg aan het programma te geven."