AMSTERDAM - André Hazes wil twee weken de bak in voor de boete van 750 euro die hij kreeg opgelegd voor mishandeling en belediging van een Noor tijdens een KLM-vlucht. Hazes is het niet eens met de straf en weigert uit principe te betalen. Dan gaat hij liever zitten, zei de volkszanger donderdag bij Edwin Evers op Radio 538.

Hazes kreeg aanvankelijk een boete van 1000 euro van de politierechter in Utrecht. In hoger beroep werd het 750 euro, maar cassatie bij de Hoge Raad haalde niets meer uit. De twee weken cel moeten wel in het programma passen van Hazes. Op 25 juni geeft hij een concert in de ArenA en dat gaat hoe dan ook door.

De medepassagier op de vlucht vier jaar geleden ergerde zich aan de kinderen van Hazes die achter hem zaten en maakte met een opgerolde krant een slaande beweging. Volgens de Noor sloeg hij daarmee op de rugleuning van een stoel. Volgens Hazes raakte de man zijn zoontje. Hazes reageerde direct en sloeg de man in het gezicht en schold hem daarna uit. Hij maakte de Noor uit voor Adolf Hitler.