AMSTERDAM - Presentatrice Bridget Maasland heeft de titel'meest sexy vrouw in Nederland van 2004' in de wacht gesleept. Deuitslag van de vierde verkiezing van mannenblad FHM werddinsdagavond bekendgemaakt tijdens een feestje in The Powerzone inAmsterdam.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Sylvie Meis, TMF-presentatrice, actrice en vriendin vanvoetballer Rafael van der Vaart, eindigde op de tweede plaats.

Volgens bladmanager S. ten Brink scheelde het slechts een paarhonderd stemmen tussen Maasland en Meis. Vorig jaar ging de eernaar de TMF-presentatrice. Froukje de Both kwam uit op nummer drie,gevolgd door Fajah Lourens (Goede Tijden Slechte Tijden) en KatjaSchuurman.

Ontzettend blij

De verkiezing leverde volgens Ten Brink een recordaantal stemmenop: 75.000 tegen 50.000 vorig jaar. Bridget Maasland heeft eennegendaagse reis voor twee personen naar Curaçao gewonnen en ze mageen sieraad ter waarde van 2500 euro laten ontwerpen. In een eerstereactie zei ze dat ze van tevoren erg zenuwachtig was. "Ze wasontzettend blij", aldus de bladmanager.

Naast de onderscheiding voor 'meest sexy vrouw in Nederland'reikte FHM voor de eerste keer een award voor het 'leukstebuurmeisje' uit. Die onderscheiding is volgens Ten Brink bedoeld omeen onbekend meisje bekend te maken. De lezers kozen Cindy Bell uitEindhoven.

Mooiste cover

Verder ging de award voor mooiste cover van het afgelopen jaarnaar die met Angela Kluivert, de vrouw van voetballer PatrickKluivert. Actrice Inge Schrama (Goede Tijden Slechte Tijden) kreegverder nog de Spits-award, voor jong vrouwelijk talent.

Britney Spears kreeg de titel 'meest sexy vrouw ter wereld 2004'door alle internationale FHM-lezers toebedeeld. Vorig jaar was datactrice Halle Berry.