Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: de treurige Koninklijke theezakjes, de falende rikketik van Patricia Paay, de schamele AOW van operettezanger Marco Bakker en er een ontslaggolf door tv-land gaat. Welke koppen rollen er? En gaat Reinout 'Arnie' Oerlemans echt vreemd?

Trieste theezakjes

Er was in Koninklijke kringen weer een trouwerette te vieren. De prins van Denemarken trouwde en natuurlijk toog de Nederlandse koninklijke familie erheen. Bea zelf was er, Maxi en Lex en ook Laurentien en Constantijn waren van de partij. De dames droegen lange jurken tijdens de plechtigheid, de heren waren in (militair) gala-uniform. Bea had een groen gewaad aan, erg mooi voor haar doen, en natuurlijk ontbrak de diamanten haarband niet. Maxima droeg een baby-roze japon in laagjes met een stola, erg ingetogen en braaf. We zijn beter, en in elk geval modieuzer van haar gewend. Laurentien wil het publiek nog wel eens verrassen met een bijzondere creatie, maar in dit geval ging dat helemaal mis. Ze droeg weliswaar een bijzondere jurk van een soort doorgestikte, gewatteerde stof. Maar waar was haar BH? In de zilvergrijze jurk hangt haar boezem wel erg sneu naar benee. Er piepen weliswaar nog twee puntjes door de stof tevoorschijn, maar meer is het ook niet. De koninklijke buste hangt erbij als twee zielige verlepte theezakjes. Wij vragen ons altijd af waar de heren zijn tijdens deze mode-missers. Zij zien toch ook dat hun vrouw een foute jurk draagt? Of was het koninklijke kledingbudget van Petra Laurentien er reeds doorheen gejaagd en kon er geen Bh'tje meer vanaf?

De rikketik van Patries

Ze leeft gezond, sport veel, rookt niet en drinkt ook niet. En toch heeft Patricia Paay het aan haar hart. Helaas voor de gezond levende diva blijkt ze een soort erfelijke aandoening te hebben aan de aderen rond haar hart. Een belangrijke zij-aders is dichtgeslibt en een hartinfarct ligt op de loer. Patricia is zich dood geschrokken en vertelt in alle bladen dat ze eigenlijk rustig aan moet doen engeen publiciteit wil zoeken (maar dat tóch doet natuurlijk). Ze heeft nu medicijnen en moet oefeningen doen, maar de kans op een infarct blijft. De komende tijd zal ze zich niet op jet-set feestjes laten zien omdat ze rust moet nemen. Opeens schijnt ze te genieten van het leven, de natuur met bloempjes, vogeltjes en plantjes en natuurlijk haar Adam Curry en dochter en niets, maar dan ook niets meer van glamour te willen weten. Maar het blijkt toch de aard van het beestje te zijn: zelfs als ze ziek is, doet ze dat in stijl. Patries bezoekt haar arts in een klasse auto: een gestroomlijnde zilvergrijze Chevrolette Corvette. Dus toch een beetje glamour en stardom.

Bakker Bedelstaf

Je bent misschien geneigd te denken dat een senior 'die hard' als operette zanger Marco Bakker wel zijn schaapjes op het droge heeft. Maar nee, lezen we in Party. De zingende artiest is vorig jaar 65 geworden en zou eigenlijk met pensioen moeten/kunnen gaan. De arme drommel blijkt echter door te moeten zingen totdat hij erbij neervalt. Slechts 500 Euro per maand AOW wordt er per maand naar zijn rekening overgemaakt. Nee, da's natuurlijk niet eens genoeg om de sigarettenverslaving van partner Willeke van Ammelrooy van te betalen, laat staan het levensonderhoud van die twee. Dus Marco Bakker blijft zijn toonladders en operetteriedeltjes zingen tot hij erbij neervalt, want: 'Ik bezit geen vermogen. Ik heb geen keuze, ik moet blijven zingen, want ik heb het geld broodnodig' verkondigt hij eerlijk in Party. Arme drommel. Die artiesten in Nederland hebben het ook niet makkelijk tegenwoordig.

Rijdt Reinout scheve schaats?

Vorige week kreeg presentatrice Danielle Overgaag de gelegenheid om Rebecca Loos te interviewen. Dat is de vrouw die een affaire met voetballer David Beckham heeft gehad. Naar aanleiding van het interview pochte Danielle dat háár Reinout Oerlemans nooit vreemd zou gaan. De band die ze zouden hebben zou daar veel te sterk voor zijn of zoiets, en haar Reinout zou de verleiding wèl kunnen weerstaan. Dat had ze allemaal beter niet kunnen zeggen, want meteen staat deze week in Party het verhaal van een juffrouw met wie Reinout zou hebben geflirt. 'Joh, je moet me eens bellen. Misschien kunnen we dan een afspraak maken om eens iets te gaan eten of drinken' zou hij tegen haar hebben gezegd. Iets later vertelde een producer het meisje dat Reinout nogal van haar was gecharmeerd. Het meisje ( 'de dochter van een bekende Nederlander' volgens het blad) was niet op het aanbod ingegaan, dus Reinout is niet daadwerkelijk op vreemdgaan betrapt. Er wordt in het stuk ook gesuggereerd dat Reinout een verhouding zou hebben met een producente die moeder is van vier kinderen. Niemand in het tv-wereldje had hier een goed woord voor over, maar niemand durfde het recht in Reinouts gezicht te zeggen. Toch geeft Party Reinout en Danielle het voordeel van de twijfel. Het blad kan zich niet voorstellen dat Reinout zijn gezinnetje op het spel zet voor een kortstondig avontuurtje en zwijmelt nog even voort over jong geluk. Ja, ja, maar ondertussen lekker wèl eerst alle roddels over vreemdgaan in je blad zetten!

Een, twee …weg ermee!

In Privé staat het gerucht dat twee populaire soapies soapies de serie GTST gaan verlaten. Het gaat om Bas Muijs (Stefano) en om Winston Post (Benjamin). De twee zouden andere plannen hebben en willen stoppen. Dit tot verdriet van de producers; die willen de twee boys wel houden omdat er veel jonge meiden en vrouwen voor hen naar GTST kijken. In het programma Eigen huis en tuin gaan ook koppen rollen. Zowel presentatrice Myrna Goossen als kluskoning Nico zijn er uit gezet. Alleen tuinman Rob mag blijven. De reden zou zogenaamd zijn dat de twee iets anders zouden willen doen, maar een 'insider' zegt dat het programma te duur werd met drie sterren in de hoofdrol. Alleen Rob verdient al 2 ton per jaar en daar komen alle onkosten nog bovenop. Ook met Martijn Krabbé zijn problemen. Hij wil een radioprogramma gaan presenteren en daar is zijn tv-baas niet blij mee. Martijn zou zich 100% op tv maken moeten storten en geen energie besteden aan radio. Er wordt niet echt gedreigd met ontslag, maar er gaat wel 'gesproken' worden met Martijn. Tot slot Georgina Verbaan. De soapie/actrice heeft voor haar grote geliefde Jort Kelder (hoofdredacteur Quote) een rolletje bemachtigd in een film. Heel lief van Georgie hoor, maar we zijn een beetje angstig voor de acteerprestaties van Jort. Als hij zo'n goed acteur zou zijn, zou hij inmiddels toch wel ontdekt zijn? Hij is niet voor niks geen acteur, maar hoofdredacteur, ook al zit daar ook dat woord 'acteur' in.