AMSTERDAM - Sterren als Angelina Jolie, Alicia Keyes, Norah Jones en Andrea Bocellidroegen zondag hun eigen steentje bij tijdens het groots opgezette 'We Arethe Future'-concert in Rome. Het muziekspektakel was georganiseerd doorcomponist Quincy Jones.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Jones hoopte met dit concert 10 miljoen dollar in te zamelen voor kinderenin oorlogsgebieden over de hele wereld. Het is twintig jaar geleden datJones, met behulp van Michael Jackson en Lionel Richie, al eerder via muziekgeld inzamelde voor het goede doel. Toen ging het om de single 'We are theWorld', dat één van de bestverkopende nummers aller tijden werd.

Zondag had hij de hulp ingeroepen van zangeressen Alicia Keyes en NorahJones, die de sterren van de hemel zongen. Aanwezige gastpresentatoren warenonder andere Oprah Winfrey, Naomi Campbell en komisch acteur Chris Tucker,die de serieuze ondertoon van de avond wat verlichtte met wat grappen. Eenregistratie van het 'We Are the Future'-concert wordt op 22 mei van.00-01.00 uur op MTV uitgezonden.