WASHINGTON - De Amerikaanse media staan opnieuw op hunachterste benen over borsten die in beeld zijn verschenen. Dit keeris het niet de borst van Janet Jackson die voor tumult zorgt, maarde boezem van de dochter van de Amerikaanse presidentskandidaatJohn Kerry.

Alexandra Kerry verscheen tijdens het filmfestival inCannes in een doorzichtige zwarte jurk. Schande, aldus deAmerikanen.

Beha

De media in de Verenigde Staten toonden dinsdag gecensureerdefoto's van de jurk, waardoor te zien is dat Alexandra geen behadraagt. Hoewel The Washington Post ruiterlijk erkent dat dat nietongebruikelijk is aan de Rivièra en niemand in Frankrijk zichdaaraan stoort, zijn andere media minder begrijpend.

"Kan iemand een beha voor haar kopen?", riep een conservatieveradiopresentatrice op. Andere kranten tonen alleen het gezicht vande regisseuse/actrice of beschuldigen haar van een JanetJackson-imitatie. Die ontblootte haar borst tijdens depauzevoorstelling van de Super Bowl.

Twee redenen

De Britse krant The Sun zag de humor er wel van in. "RegisseuseAlexandra (30) toont twee redenen waarom de Amerikanen haar vaderin november het Witte Huis in moeten stemmen".

Kerry was in Cannes voor de vertoning van haar korte film TheLast Full Measure. De 15 minuten durende film gaat over deingrijpende gevolgen die een Amerikaanse familie ondervindt door deoorlog in Vietnam. De onthullende jurk droeg ze echter zondagavond,bij de première van Quentin Tarantino's film Kill Bill 2.