AMSTERDAM - Paul McCartney mag dan één van 's werelds bekendste muzikanten zijn, de buurtbewoners van zijn Londense oefenruimte waren niet bepaald onder de indruk van zijn talent. Zij klaagden steen en been over de rauwe muzieksessies van de ex-Beatle, die zich in het Millennium Dome aan de Theems op een nieuwe tournee voorbereidt.

Een bewoner, die aan de overkant van de rivier woont, verklaarde: "Ik dacht dat iemand in één van de flats een gettoblaster had aanstaan. Ik hield alle ramen dicht en de voordeur op een kiertje, zodat de kat er nog net in en uit kon. Het duurde even voor het doordrong dat het geluid van de andere kant van de rivier kwam."

De man vervolgde: "Ik belde met de gemeente en die zeiden dat het Paul McCartney was. Ik zei: 'Nou en? Als ik dat zou doen, dan zou ik vervolgd worden'. Ik vond het onacceptabel en zelfs mijn kat was ervan in de war." Later die week kwam een woordvoerder van de zanger met verontschuldigingen. De gemeente heeft hen opgedragen de volumeknop de rest van de week wat lager te zetten.

Hij verklaarde:"Het spijt ons dit te horen, want we houden erg van dieren. We zijn ervan overtuigd dat, als we straks de volumeknop weer hoger zetten tijdens de Europese toer, iedereen blij zal zijn met de muziek. Zelfs de kat."

Paul McCartney's tournee begint 25 mei en duurt tot eind volgende maand. Een Nederlandse concertdatum is op dit moment niet bekend.