AMSTERDAM - De zomerse serie 'Costa!' gaat haar vierde seizoen in met een grotendeels nieuwe cast. Bekende gezichten als John Wijdenbosch, Bas Muijs en Joey van der Velden krijgen vanaf maart tegenspel van een nieuwe lichting actrices. Dat maakte omroep BNN donderdag bekend die de serie op de buis brengt. De screentesten voor de nieuwe 'Costa!' vinden deze maand plaats.

Met de komst van de nieuwe karakters wordt afscheid genomen van onder meer Froukje de Both, Sylvie Meis, Kim-Lian van der Meij en 'Costa!'-veteraan Kurt Rogiers. Een woordvoerder van BNN verklaarde: "De acteurs zijn druk met andere ambities. Ze hebben aangegeven dat ze zich op iets anders willen richten."

De nieuwe personages heten Nero, Giselle, Renate en Monica. Johan Nijenhuis van NL Film, die de serie produceert: "Het zijn vaste rollen, drie meisjes en één jongen. De komende maand gaan we screentesten opnemen. 'Costa!' is al eerder een springplank voor talent gebleken. Voor Michiel Huisman was het de doorbraak naar het grote publiek en Sylvie Meis maakte in de serie zelfs haar acteerdebuut. Jonge acteurs staan daarom te springen mee te doen."

Hij meldde verder dat 'in het nieuwe seizoen de romantiek in de verhalen weer belangrijk is. Ook worden komische momenten opgezocht'. De opnames voor de serie beginnen dit najaar, bijna tegelijk met de opnames voor de filmmusical 'Costa 82'.

Kurt Rogiers krijgt volgend najaar zijn eigen serie op de Belgische tv. In 'De Wet van Milo' speelt hij een jonge, alternatieve advocaat die met een vriend een advocatenkantoor runt.