AMSTERDAM - Peter van der Vorst dacht altijd dat hij als homoseksueel niet geschikt zou zijn als vader. "Het was opeens een mogelijkheid toen ik zag hoe Paul de Leeuw in die tijd zijn kinderen adopteerde."

Van der Vorst zegt in een interview met Flair dat hij altijd al vader wilde worden. Hij en zijn partner Sander gingen uiteindelijk het traject in om een kind te adopteren.

Daarvoor werden ze vier keer geïnterviewd door de Kinderbescherming. Hij zag dat niet als 'gedoe'.

"Zo had ik dat niet ervaren. We kregen de kans om al voordat we Levi hadden te bespreken hoe wij samen een kind wilden opvoeden. Dat vond ik juist heel bijzonder. 

Gek

De 39-jarige Van der Vorst en zijn partner zijn inmiddels bijna vijf jaar de trotse ouders van zoon Levi. De presentator heeft in die tijd nooit het idee gehad dat mensen gek opkijken van twee mannen en een kind.

"Toen wij net met de adoptie bezig waren, was het nog niet zo gewoon. Wij behoorden tot de groep pioniers. Inmiddels is dat gelukkig veranderd."

Stoer

Ook zijn zoon ervaart geen problemen op school. "Soms wordt Levi gevraagd hoe het zit bij ons thuis. Maar hij zegt altijd heel simpel: 'Ik heb twee papa’s en mijn moeder woont in Amerika.' Vindt hij volgens mij best stoer."