AMSTERDAM - Robbie Williams reist volgende week af naar het filmfestival in Cannes om daar met zoveel mogelijk belangrijke Hollywoodproducenten te praten. Hoewel hij de Franse badplaats officieel bezoekt om de film 'De-Lovely', waarin hij een bruiloftzanger speelt, te promoten, zou de zanger ambities hebben te gaan acteren. Dat meldt de Britse krant The Sun woensdag.

Een vriend van Williams verklaarde: "Hij zou dolgraag een kans krijgen in een film te acteren. Hij is een erg intelligent en grappig persoon en zou het heel goed doen voor de camera. Hij is ervan overtuigd dat dit tot andere dingen kan leiden." De Britse zanger zou onder meer willen babbelen met Wolfgang Petersen, de regisseur van 'Troy'.

De muziek van Williams wordt al jaren regelmatig in films gebruikt. Zo was hij te horen in onder meer 'Finding Nemo', 'Johnny English' en 'Bridget Jones's Diary'. Als stemacteur is de zanger momenteel betrokken bij de Britse animatiefilm 'The Magic Roundabout Movie'.

'De-Lovely', met hoofdrollen voor Kevin Kline en Ashley Judd, is een muzikale film over het leven van Cole Porter. De film is vanaf 11 november in de bioscoop te zien.