AMSTERDAM - Voor vijf ton je nek breken, Wesley’s grote hoop, Sylvie's 'way up' met voetballers en het koninklijk anorectisch zorgenkind. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Leuk bedacht: Vliegende Hollanders. (Semi) BN'ers worden van een skischans afgeduwd, vliegen een stukje en hopen goed terecht te komen.

Beautydokter Robert Schoemacher vindt de vijf ton verzekeringsgeld bij zijn overlijden een mooie reden om mee te doen, zegt hij in Party.

Tijdens de opnames is zanger Dean Sanders al scheef terecht gekomen. 'Knie verbrijzeld' kopten de bladen. Dat viel mee, een paar dagen strompelen op krukken en hij was weer het mannetje. Ook zangeresje Sita maakte een lelijke val. De ambulancebroeders vingen haar op. Ondertussen beginnen Lange Frans, Emile Ratelband en John de Wolf hem te knijpen.

'Levenslink' noemde Ratelband het springen. Schoemacher deelt Party mee dat er een goede verzekering is. 'Vijf ton bij overlijden' vindt hij een fors bedrag. We vrezen dat 'weduwe' Claudia dat helemaal niet genoeg vindt en liever haar beautydokter gezond en wel thuis heeft.

Wesleys grote hoop

Zal je net zien. Hij verdient miljoenen en hoppa: een belastingvoordeeltje van een miljoen. Party heeft uitgerekend dat Wesley Sneijder en Yolanthe in Turkije minder belasting hoeven te betalen. In plaats van het toptarief van 52% in Nederland, hoeven de twee 'maar' 35 procent belasting te betalen.

Als je zoals Wesley zo’n 17 miljoen euro binnenharkt in een paar jaar, kan dat voordeel aardig oplopen. Drie jaar gaat Wes voetballen in Turkije, en het blad berekent dat dat dus een miljoen scheelt. Yolanthe is als echte voetbalvrouw al vrolijk aan het shoppen.

Trots twitterde ze een foto met een zojuist gescoorde gouden spiegel. Nu nog een piano opduikelen, liet ze weten. Dat de twee geen noot spelen, maakt niks uit. 'De duvel schijnt op de grote hoop' en dus kan het decoratieve instrument voor de luxe nieuwe flat er makkelijk van af.

Slangenman voor Eva

Eva Jinek heeft een nieuwe liefde. Het is tv-bioloog Freek Vonk. Een vrolijke baas, die vijf jaar jonger is dan de blonde tv-presentatrice. Eva is koud van advocaat Bram Moszkowicz af na drie jaar en is nu alweer tortelend gespot door Weekend. 'Slangenman Freek' noemt het blad de bioloog.

Wat dat betreft kiest Eva wel voor dezelfde types. Ook Bram was een slangenman, ook al gingen zijn zaken niet over dieren. Wel over miljoenen zwart geld, onderwereld-types en verdachte transacties. Eva houdt blijkbaar van mannen die hun grenzen opzoeken.

Sylvie's affaires

Weekend kan het gerucht niet hard maken. Maar het vermoeden bestaat dat Sylvie Meis het met meerdere voetballers aanlegde. Net zo lang totdat ze topscoorder Rafael aan de haak had geslagen. Volgens het blad deed ze het zelfs met Rafaels Ajax-teamgenoot Zlatan Ibrahimovic. Daardoor ontstond een vervelende sfeer tussen Rafael en Zlatan.

Die laatste zou Rafael hebben gepest met intieme details over Sylvie. Uiteindelijk maakte Zlatan de overstap naar Juventus, omdat Rafael maar bleef mokken en mopperen. Toen Raf en Syl net iets hadden, riepen de supporters van Ajax lelijke dingen over haar. Rafael diende zelfs een klacht in. Volgens Weekend zat er een kern van waarheid in.

Van popje Sylvie zullen we de waarheid vast nooit horen. Ze zal haar mooiste Barbie-glimlach opzetten en nog even flemen over haar ware liefde voor Raf. Ook al gaat ze binnenkort scheiden en strijkt ze miljoenen alimentatie op.

Máxima's zorgen-zusje

Bijna koningin, drie lieve kinderen, hard maar leuk werk... Je zou denken dat Máxima de gelukkigste vrouw op aarde is. Haar problemen zitten echter in haar eigen familie. Bij haar ouders natuurlijk, met haar omstreden vader. Maar ook met haar zusje Ines gaat het niet goed.

De donkere krullebol (Hallo Máxima's natuurlijke haarkleur!) heeft ernstige anorexia. Het 28-jarige zusje is al opgenomen in een privé-kliniek, maar het gaat niet goed. Volgens Privé wil Maxima haar zus naar Nederland halen en haar daar laten behandelen. Door haar uit haar vertrouwde omgeving te halen, zou er wellicht succes geboekt kunnen worden.

‘t Zou wel een bijzonder verhaal zijn: de aanstaande koningin van Nederland die haar 13 jaar jongere zusje in haar gezin opneemt. Probleempje kan zijn dat Máxima er door haar drukke agenda nooit is en zo haar zusje niet echt tot steun zal kunnen zijn.