AMSTERDAM - Platenmaatschappij BMG ziet af van het kort geding tegen Nieuwe Revu om te voorkomen dat het weekblad een cd met oude nummers van Idols-winnaar Boris verder verspreidt en exploiteert. C. van Wermeskerken, jurist bij BMG, bevestigde vrijdag dat een kort geding, dat vrijdagmiddag zou plaatsvinden, voorlopig van de baan is.

"De Nieuwe Revu heeft donderdagavond schriftelijk verklaard dat ze zullen ophouden met de verdere verspreiding van de cd", aldus Van Wermeskerken. Hiermee is de eerste eis van de platenmaatschappij ingewilligd. De komende dagen wordt nog overlegd over een schadevergoeding voor de al wel verspreide cd's. "Als we daar niet uitkomen, zullen we alsnog naar de rechter stappen."

Nieuwe Revu verscheen deze week met een bijgevoegde cd van 'oude' nummers van Idols-winaar Boris. De nummers, die Boris ooit met zijn band Sofuja opnam, waren aangeleverd door gitarist en bandleider Gino Taihuttu.

Volgens Boris' platenmaatschappij BMG is de cd illegaal omdat auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra geen toestemming heeft gegeven voor de reproductie en Boris als uitvoerend artiest ook niet akkoord is gegaan met de openbaarmaking.