AMSTERDAM - 'Idols'-winnaar Boris is nu al platina en zijn nieuwe, officiële single komt volgende week pas uit. De platinastatus krijgt hij doordat Nieuwe Revu dinsdag illegaal een cd van de vorige band van Boris, Sofuja, bij hun blad heeft gevoegd. Inmiddels is in twee dagen nagenoeg de hele oplage van 80.000 exemplaren uitverkocht en dit betekent dus dat de cd, ongewild door de zanger, platina is geworden.

In Nederland is de status van platina bereikt wanneer een artiest 80.000 exemplaren van hun album verkoopt. De Nieuwe Revu denkt er momenteel aan een tweede oplage van het nummer plus cd op de markt te brengen. Deze zou dan vrijdag overal in de winkels moeten liggen.

Inmiddels heeft Boris' managementbureau AT, van 'Idols'-jurylid Edwin Jansen, besloten om naar de rechter te stappen. Platenmaatschappij BMG, waar Boris zijn komende single en album laat maken, overweegt om hetzelfde te doen. Hoofdredacteur Mark Koster van Nieuwe Revu was niet bereikbaar voor commentaar.

Idols

Boris belandde in de voorrondes van Idols, die acht maanden duurden, geen enkele keer in de gevarenzone. Al aan het begin van de live-uitzendingen, negen weken geleden, wezen veel mensen Boris aan als de gedoodverfde winnaar. Zowel de pers als de jury lieten zich vrijwel altijd zeer positief uit over de jonge vader. Jerney Kaagman, één van de juryleden, zei zelfs eens na een optreden: 'Robbie Williams, eat your heart out.' Jury-voorzitter Henkjan Smits noemde Boris de 'King of Soul' en vergeleek hem in de finale zelfs met zijn eigen idool Marvin Gaye.

Concert

Wie Boris live wil zien, zal op 10 juni 2004 naar de Ahoy' in Rotterdam moeten afreizen. Dan treden de tien Idols-finalisten op. Boris, Maud, JK, Marlies, Irma, Eric, Alice, Ron, Robin en Meike zullen dan proberen de Rotterdamse poptempel op z'n kop te zetten. De voorverkoop begint aanstaande zaterdag.