BUENOS AIRES - Kroonprins Willem-Alexander en prinsesMáxima zijn woensdag in het Argentijnse Buenos Aires aangekomen.Het paar brengt het eerste bezoek aan het geboorteland van Máximasinds de geboorte van hun dochter Catharina-Amalia in decembervorig jaar.

Willem-Alexander en Máxima willen komend weekeinde een huwelijkvan een goede vriend van de prinses bijwonen, die getuige was bijhun eigen trouwplechtigheid in Amsterdam. Volgens media gaat hetpaar ook naar de broer van Máxima. Hij heeft een restaurant inVilla La Angostura, ongeveer 1700 kilometer zuidwestelijk vanBuenos Aires.

Veiligheidsmaatregelen

De kroonprins en zijn echtgenote landden op de internationaleluchthaven Ezieza. Onder strenge veiligheidsmaatregelen konden zijin een auto van de Nederlandse ambassade, die klaarstond bij delandingsbaan, het vliegveld verlaten.

Het paar had nog een korte ontmoeting met de ouders van Máximain de vip-ruimte van Ezieza. Het verleden van de vader van deprinses, Jorge Zorreguieta, leidde tot een controverse, omdat hijtijdens de Videla-dictatuur topbestuurder was.