AMSTERDAM - Het zou beter zijn als 'Idols' een jaartje overgeslagen zou worden. Dat zegt 'Idols'-juryvoorzitter Henkjan Smits maandag in De Telegraaf. De bedoeling is echter om in september weer met de volgende audities voor 'Idols' te beginnen. "Het zou verstandig zijn om een keertje over te slaan. Anders zijn er twee shows vlak achter elkaar", aldus Smits.

Dit tweede 'Idols'-seizoen duurde al twee maanden langer dan zijn voorganger. De 'hilarische' audities werden uitgerekt en de workshops waren ook uitgebreider. Smits: "'Ik kan me voorstellen dat we eerst 'Popstars' gaan doen. Een programma waarin we op zoek gaan naar dé boy-, girl- of popband. In september volgend jaar kunnen we dan wel weer op zoek naar een ultiem idool. Dat lijkt me beter."

De finale van Ídols' zaterdag werd door 1,4 miljoen minder mensen bekeken dan de finale van vorig jaar. Er werd dit jaar ook aanzienlijk minder gesmst dan bij de eerste. Winnaar Boris schuift maandagavond overigens aan tafel bij Barend & Van Dorp en zal ook door Jan Mulder aan de tand gevoeld worden.