Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen van deze week. Met daarin: Mary 'trouwgoeroe' Borsato er faliekant naast zat, Mabel de duurste jurk ooit droeg, er een hoop relatie-geruis klinkt, één foto twee verhalen oplevert en André Hazes er een gezellige familieavond van maakte. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Mabelgate

Hoe is het mogelijk, vragen we ons af. Want Story had inderdaad vorige week een tekening van de trouwjurk van Mabel afgedrukt! Met daarin precies de informatie over de strikken, de soort zijde en het model (volgens iemand met een kraag als een 'voederbak'). Wie heeft er gelekt, welke bron is er gebruikt? Dat onthult Story helaas niet, maar ze belichten nog wel eens fijntjes dat zij -en niet Privé, Weekend of Party- het geheim van de trouwjurk al hadden geraden. Het is ze gegund, want het geheimste der geheimen- een trouwjapon- is echt wel een primeurtje. Weekend weet ons nog te vertellen dat Mabel van alle prinsesjes de duurste jurk had. Inclusief alle kleding voor de bruidskinderen en alle (handgemaakte) schoenen, was Friso 130.000 Euro kwijt. Maxima's setje kostte Willem Alexander 'maar' 100.000 Euro.

Mary's misser

Ze mag dan wel de 'bruidsjurken-goeroe' worden genoemd en te pas en te onpas worden ingeschakeld voor commentaar, nu zat Mary Borsato er mooi naast. De moeder van Marco heeft een eigen bruidsboutique en omdat ze -als moeder van Marco natuurlijk- een BN'ner is, wordt haar regelmatig om haar mening gevraagd. Zo ook in SBS Shownieuws, waar ze ongezouten kritiek gaf op de uitgelekte trouwjurk. "Veel te druk en die strikjes passen helemaal niet bij iemand als Mabel," beweerde ze daar stellig. En waarin verscheen Mabel een paar dagen later? Juist, in de jurk van Victor en Rolf mét honderden strikjes. Ai, wat een misser. Wat zal Mary hebben gebaald toen ze 's morgens de tv aanzette en Mabel in de door haar afgekraakte jurk naar het altaar zag schrijden.

Complottheorie

De zus van Katja Schuurman gaat scheiden, schreven we vorige week al. Het nieuws is nog vers van de pers, of de bladen hebben al een nieuwe vent voor haar gevonden. Want acteur Michiel Huisman, een blonde hunk, heeft het omstreeks dezelfde tijd óók uitgemaakt met zijn vriendin. En wat betekent dat? Juist: Birgit en Michiel hebben een relatie. Het roddeltje is extra geloofwaardig omdat beiden een rol spelen in de film Floris en er dus best op de set een romance opgebloeid kan zijn. Kijk maar naar Wendy van Dijk en Chris Zegers. Die maakten samen een tv-programma toen de vonk tussen hen oversloeg. Geheimzinnig hoeft dat stel niet meer te doen, want ze zijn vól zoenend betrapt door de camera. Voor het eerst eigenlijk in het openbaar, dus hoera: bevestiging van hun relatie. Party is zo blij met deze 'coming out', dat ze er de coverplaat van maakten. En oh ja, ook niet onbelangrijk: Tooske ontkent in Privé dat ze zwanger is van Bastiaan Ragas. 'Hoe komen ze daar nu weer bij?', vraagt ze zich af. Is ze echt blond of doet ze maar alsof?

Lekker bekken

Over blondie Chantal Janzen en Johnny de Mol doen ook vreemde geruchten de ronde. Aan, uit, aan, uit en nu weer aan, zou het zijn. Maar 'iemand' betrapte Johnny zoenend met een paar meiden in een loungeclub in de Vip-hoek. Hij had zijn tong nog niet terug in zijn eigen mond, of daar kwam Chantalleke aangehuppeld. Ze vleide zich op zijn schoot en bedelde om aandacht. Story vraagt zich nu af of A. Johnny echt niet wist dat Chantal zou opduiken en hij dus bijna 'betrapt' werd, hij B. een gevaarlijk spelletje speelt of C. Chantal wel een relatie wil, maar Johnny eigenlijk niet.

Eén foto, twee verhalen

Op de redacties van de roddelbladen zitten heel wat creatieve talenten. Dat moet ook wel, anders werden niet elke week weer zo'n ruim 50 pagina's per blad gevuld. Leuk is het altijd als twee bladen één foto hebben en er een totaal ander verhaal bij maken. Deze week gebeurt dat bij Daphne Deckers, haar tennis-Richard en dochtertje Emma. In Privé is het nieuws leuk: vader Richard is trots op dochter Emma. Volgens het blad komt het echtpaar net van de tandarts af, waar Emma haar eerste behandeling heeft ondergaan. Het kind mag dan ook nu een snoepje gaan eten. In Party echter is Daphne diep ongelukkig: 'Wie maakt Daph het leven zuur?' staat daar. Ze is teleurgesteld in haar Richard, die te weinig in het huishouden doet, houdt nog steeds niet van publiciteit en zijn er huwelijksspanningen. Geen woord over het doel van het familie-uitje. In dit geval geloven we Privé: Waarschijnlijk is hun verslaggever gewoon op het echtpaar afgestapt en heeft gevraagd wat ze aan het doen waren. Dat leverde een leuk plaatje van een leuk gezinnetje op met een leuk verhaaltje op. En niet dat geneuzel over ongelukkig in de liefde en wat al niet meer. Dat is wel héél makkelijk bedacht.

Gezelli!

How low can you go? vragen we ons af bij het zien van de familiekiekjes van André Hazes in Story. Hij is op bezoek bij zijn (ex vrouw) Rachel en de kinderen. Op haar nieuwe terrasje aan het water proberen de Hazesjes er een gezellige barbecue-avond van te maken. Dat lukt niet erg goed. André - met verlopen baard en snor- zit er bij als een soort opgezet lijk. Op geen enkele foto komt hij van zijn stoel af. Hij heeft een vishengel aan zijn stoel vastgebonden en met afhangende schouders staart hij een beetje naar de dobber. Af en toe lurkt hij aan een blikje bier. De twee kids hangen onderuit en eten hun bordje leeg. Rachel staat te kokerellen, maar het ziet er niet echt leuk uit. Er staat geen bak sla of stokbrood of sausjes, er is niet eens een tafel. Iedereen zit onderuit en snackt zijn of haar bord leeg. De stoel waar André op zit - de allergoedkoopste klapstoel van de bouwmarkt -, heeft het plastic nog om de handvaten zitten. Ook liggen overal dozen van de nieuwe (electrische) barbecue en als Rachel niet oppast, struikelt ze over het verlengsnoer van de barbecue en duikt ze zó de plomp in. Misschien dat zo'n ludieke actie tenminste een beetje een lach op de gezichten zou toveren, want dit is een in- en intrieste vertoning.