DORDRECHT - Wie geld wil maken moet nu zijn hoofd kaal scheren en zich in een driedelig krijtstreeppak hijsen. Dubbelgangers van Pim Fortuyn zijn in, weet Ed van der Wol uit Dordrecht van de Nederlandse afdeling van de World Lookalikes Club. Vooral modellenbureaus hebben belangstelling voor de nieuwe ster in het politieke landschap. Verder zijn het winkelcentra en andere commerciële bedrijven die Van der Wol benaderen met de vraag of hij niet 'een Fortuyntje achter de hand heeft om een lintje door te knippen'.

"Maar ook studentenverenigingen, die wel in zijn voor een stuntje, bellen nog wel eens op", aldus Van der Wol. De belangstelling is sinds enkele weken sterk groeiende. "Maar het begon eigenlijk al toen er regelmatig een Fortuyn-acteur optrad in Kopspijkers

Van der Wol, die zelf geen gelijkenis vertoont met een beroemdheid, organiseert de komende weken een lijsttrekkers-contest. Hij denkt dat er genoeg mensen in Nederland zijn die voldoende weg hebben van een van de politieke kopstukken. "Melkerts en Dijkstallen moeten er zeker zijn. Als we iedereen hebben, gaan we misschien een lijsttrekkersdebat organiseren."

Een Fortuyn-look-a-like heeft Van der Wol inmiddels al in het vizier. De man uit Spijkenisse weet alleen nog niet of hij als dubbelganger door het leven wil gaan. Fortuyn wordt immers niet door iedereen warm onthaald. Volgens Van der Wol kan de man voor elk optreden tussen de 225 en 365 euro vangen. "Zeker deze man, want hij lijkt fabelachtig goed op Fortuyn. Hij hoeft zich niet eens te schmincken."