HILVERSUM - Na de première van de film Ushi Must Marry gaat RTL4-ster Wendy van Dijk (42) het een tijd rustiger aan doen. 

De presentatrice heeft veel succesvolle programma's op haar naam staan, zoals The Voice of Holland, Moordvrouw en Obese. Dit was hard werken met lange draaidagen en leven volgens een strakke planning, vertelt Van Dijk aan het AD.

"In de afgelopen tijd heb ik niets spontaan gedaan. Geen etentje, feestje of een weekend weg. Alles gebeurde volgens een rooster, moest binnen het draaiboek passen. Echt gezellig was dat niet", zegt ze.

Doorgeslagen

Van Dijk, getrouwd met RTL-directeur Erland Galjaard, wil meer tijd voor haar kinderen; hun dochterje LIzzy (3), zoon Sem (10) uit haar relatie met Xander de Buisonjé en de twee dochters uit Galjaards eerste huwelijk.

"De balans was te veel doorgeslagen. Niet dat ik me overwerkt voel of last heb van een burnout of me schuldig voel of zoiets. Ik ben ijzersterk, zou in dit tempo nog jaren door kunnen. Heb het idee dat ik de hele wereld aan kan. Kortom: het was niet fysiek zwaar, maar emotioneel." Behalve tijd voor haar kinderen wil de blonde presentatrice ook weer 'gewonemensendingen' doen, zoals wijntjes drinken en langer op het schoolplein hangen.

Roze koffertje

De dochter van Van Dijk vond het maar niks dat de presentatrice de afgelopen tijd zo weinig thuis was. "Er waren dagen dat ze het echt niet leuk vond dat ik weer vertrok", vertelt de presentatrice.

Volgens haar nam de 3-jarige zo haar eigen maatregelen. "'Ik ga mee', zei ze dan. En wat zij besliste, gebeurde. Zat ze met haar roze koffertje op de tribune bij The Voice naar de repetities te kijken. Of op de set van Moordvrouw. Iedereen kent haar daar, ze kunnen het goed met haar vinden."

Prinsessenjurk

In haar nieuwe film Ushi Must Marry trouwt Van Dijk's typetje Ushi. Op de vraag of ze zelf nog ooit in het huwelijksbootje stapt, zegt Wendy: "Vroeger droomde ik van de dag en de prinsessenjurk waarin ik zou verschijnen. Ik ben realistischer geworden: dat heeft voor mij geen meerwaarde. Athans nu niet. Wie weet voel ik over een tijd wat anders. Zeg nooit nooit."