UTRECHT - Honderden fans van het RTL-programma Idols hebben maandagmiddag Idols-finalisten Boris en Maud toegejuicht op het plein voor de Utrechtse Stadsschouwburg. De zangidolen hielden eerst een persconferentie, waarna ze zich op het balkon aan de jonge, gillende tv-kijkers lieten zien.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De animo voor de bijeenkomst was minder groot dan vorig jaar op de Dam in Amsterdam. Toen stonden finalisten Jim en Jamai voor een menigte van enkele duizenden mensen. Om die reden mocht de persconferentie van de gemeente Amsterdam dit jaar niet in de hoofdstad worden georganiseerd. Het zou nu een evenement en geen persconferentie betreffen. Voor een evenement moet zes weken van tevoren een vergunning worden aangevraagd.

Zaterdag wordt in de tv-uitzending duidelijk wie na Jamai (Idols ) zich de winnaar van de Nederlandse versie van de talentenjacht mag noemen. Verleden jaar zongen de finalisten (naast Jamai ook Jim) ieder een eigen liedje in de finale. Als prijs werd het winnende liedje op single uitgebracht. Verleden jaar was dat Step right up, gezongen door Jamai. Dit jaar hebben de makers niet voor zo'n opzet gekozen.

Maud en Boris gaan beiden het liedje 'When you think of me' zingen. Zowel de versie van Boris als Maud is al opgenomen. De tape daarvan ligt in de cd-fabriek en zodra de winnaar van Idols 2 duidelijk is, worden cd's geperst van de winnende versie. Het nummer When you think of me is enige tijd geleden al op de plaat gezet door de Amerikaan Mark Wills.

Klik hier voor een fragment van 'When you think of me'