HILVERSUM - Yorin stop vrijdag met het programma Star Academy, een 'real life' versie van de vroegere tv-hit Fame. De zender denkt niet dat producent Endemol er in zal slagen met voorgestelde veranderingen in de formule meer kijkers te trekken. De kijkcijfers zijn laag: gemiddeld kijken er 190.000 mensen naar de pogingen van diverse studenten om beroemd te worden.

Donderdag eiste de zenderleiding van Yorin aan Endemol het programma drastisch op de schop te nemen. De voorstellen die de producent vervolgens voorlegde konden Yorin niet overtuigen.

De zender vond dat Endemol in Star Academy tot nu toe de nadruk legde op het volgen van een kleinkunstacademie. "Wij willen juist meer dynamiek en spanning. We willen bijvoorbeeld de twijfels zien van een kandidaat of hij een bepaalde proef wel of niet zal halen."

De zegsvrouw geeft aan dat zelfs de tweede en derde editie van Big Brother beter scoorden dan Star Academy. Nu de kijker real life-formules zat lijkt te zijn, gaat bij Yorin half april toch de serie The Bar (belevenissen in een kroeg) van start. De zender is niet bang dat die serie een soortgelijk lot beschoren zal zijn.