LOS ANGELES - Donald Trump eist 5 miljoen dollar van komiek Bill Maher. Deze zou het geld overmaken naar een goed doel als Trump kon bewijzen dat zijn vader geen Orang-oetan is.

Hoewel het hier duidelijk een grap betrof, nam Trump de uitdaging aan en stuurde Maher een kopie van zijn officiële geboortecertificaat. Nu zoekt The Apprentice-ster via de rechtbank genoegdoening en eist dat Maher het ‘beloofde’ geld alsnog doneert.

Trump diende zijn eis maandag in bij een rechtbank in Los Angeles, aldus CNN. Maher reageerde overigens nogal laconiek op de rechtbankeis van Trump. Hij twitterde: “Wat?? Echt waar? Hahahahahahahahahahaha.”

Barack Obama

Democraat Maher maakte de grap als reactie op de aanhoudende aantijgingen van republikein Trump richting president Barack Obama over diens achtergrond. Trump beloofde vorig jaar 5 miljoen dollar aan een goed doel te doneren als Obama kon bewijzen dat hij een Amerikaans staatsburger was.

Maher zei destijds bij de Tonight Show van Jay Leno onder meer: “Het is duidelijk. De kleur van zijn haar en de kleur van een Orang-oetan zijn de enige twee dingen in de natuur met dezelfde kleur.”