LOS ANGELES - Bruce Willis is één van de weinige Hollywood-sterren die tegen de beperking van wapenbezit in de Verenigde Staten is.

 In tegenstelling tot Justin Bieber, Kim Kardashian en Ashton Kutcher sprak de Die Hard-acteur zich tegenover persbureau AP uit tegen de nieuwe wetten die in de maak zijn.

''Ik denk dat je niet zomaar iets uit de Amerikaanse grondwet kan halen'', aldus Willis. ''Als je één wet eruit haalt of er één verandert, waarom zouden ze dan niet al je rechten van je afnemen?'', gaat de kritische acteur verder.

Geen bewijs

Bruce denkt dan ook dat men het werkelijke probleem over het hoofd ziet. ''Niemand begaat een misdaad omdat je net een film hebt gezien. Daar is helemaal geen bewijs voor. We maken geen films over mensen die compleet door het lint gaan. Zulke films zouden het helemaal niet goed doen.''

''Het is een moeilijk onderwerp en ik leef mee met de families die iemand hebben verloren in een schietpartij. Ik ben ook een vader'', vervolgt Willis.

''Het is een tragedie, maar je kunt geen wetten maken op basis van gestoorde mensen. Ik weet niet wat je eraan moet doen. Ik weet zelfs niet hoe je het zou moeten stoppen.''