AMSTERDAM - Jim Bakkum, bekend van het eerste seizoen van het programma 'Idols', gaat zijn filmdebuut maken in 'Snowfever'. Hij speelt daarin de rol van een studentenbal en is overigens maar in één scène te zien. Ook is één van de nummers van zijn album 'Ready' in de film te horen.

Jim deelt het scherm met Daan Schuurmans en Egbert-Jan Weeber die de hoofdrollen in de sneeuwkomedie voor hun rekening nemen. De vrouwelijke hoofdrol van Nicky is voor debutante Hanna Verboom, die de hoofden van de beide jongens op de skipiste op hol brengt.

Schuurmans speelt skileraar Ryan, terwijl Weeber zijn jongere broertje Erik is. De regie is in handen van Pim van Hoeve, die eerder de romantische komedie 'Liever Verliefd' op zijn naam zette. De bedoeling van de makers is om van de film een soort Nederlandstalige 'There's Something About Mary' te maken.

De chocoladefabrikant die Jim gebruikt als hun boegbeeld, heeft zelfs besloten om op te treden als sponsor van de film, hetgeen tijdens de marketingcampagne gemerkt zal worden. 'Snowfever' is vanaf 14 oktober in de bioscoop te zien.