AMSTERDAM - Berichten dat Chris Brown heeft gesjoemeld met zijn taakstraf zijn beledigend.

Dat vindt de advocaat van de zanger. Aanklagers zeggen dat Brown mogelijk heeft gelogen over het aantal dagen dat hij na de mishandeling van Rihanna aan zijn taakstraf besteedde.

Mark Geragos, die Brown vertegenwoordigt, wil dat de politie van Richmond actie onderneemt tegen de openbaar aanklager. Die zei dinsdag dat de zanger de voorwaarden van zijn proeftijd heeft geschonden door niet zijn hele taakstraf te vervullen.

"Ze zijn helemaal gek geworden", zegt Geragos tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Ze maken grievende en lasterlijke opmerkingen en blijkbaar zijn ze niet in staat hun eigen verslagen te lezen."

Naar behoren

Volgens de advocaat hebben zes overheidsmedewerkers in Virginia, waar Brown zijn taakstraf moest uitvoeren, verklaard dat de zanger zijn taakstraf naar behoren had uitgevoerd.

Volgens Geragos heeft de 23-jarige Brown onder meer 'vloeren geschrobd en muren geverfd'. De openbaar aanklager 'zou zich moeten schamen' dat hij dat durft te betwisten.

Niet genoeg

Het hoofd van de politie in Richmond verklaarde in september dat Brown 202 dagen had gewerkt, terwijl hij tot 180 dagen werkstraf was veroordeeld. Volgens bronnen zou de zanger echter niet vaak genoeg zijn gecontroleerd.

Brown laat via Instagram weten klaar te zijn met alle negativiteit rond zijn doen en laten. "Ik ben verstandig en ik kan best omgaan met alle negatieve reacties, maar genoeg is genoeg." De zanger geeft toe dat de berichtgeving hem wel raakt. "Maar mijn focus ligt op mijn muziek."

"Net wanneer alles goed lijkt te gaan, gebeurt er weer iets", gaat de zanger verder. "Een dag in mijn schoenen staan is als een dag in de hel, echt waar."