AMSTERDAM - Liza Smit wordt geen miljonair als ze zou scheiden van Jan. De Volendamse zanger en zijn vrouw zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden.

Party heeft ontdekt dat in de trouwakte is vastgelegd dat Liza bij een eventuele scheiding 'slechts' 300.000 euro krijgt en de auto waar ze op dat moment in rijdt.

Het bedrag is bedoeld, zo staat in het document, 'ter compensatie van het voor de vrouw te verwachten nadeel'.

Liza had namelijk 'geen of weinig inkomsten' toen ze trouwde met de artiest en tot nu toe is die situatie ook niet veranderd. Liza zorgt voor haar dochter uit haar eerste huwelijk, Fem, en voor Emma, de dochter die ze kreeg met Jan.

Dat maakt dat Jan zijn handen vrij heeft om carrière te maken. Zijn vrouw bouwt op die manier echter geen eigen vermogen op.

Alimentatie

De bekende Volendammer hoeft zijn miljoenen niet te delen als de relatie met zijn twee jaar oudere dorpsgenote over zou gaan. Wel is hij dan verplicht om alimentatie te betalen. Als hij het Liza moeilijk zou willen maken, kan hij na de scheiding geld van haar eisen.

In de akte is volgens Party vastgelegd dat de kosten voor het huishouden worden gedeeld, naar evenredigheid van inkomsten. Maar er staat ook dat de partner die meer heeft betaald dan de ander het teveel betaalde bedrag terug kan vorderen.