AMSTERDAM - Claudia de Breij is terug van weggeweest. Na een hoognodige adempauze kan de cabaretière er wel helemaal tegenaan.

Dat vertelt ze in De Telegraaf. De Breij scheidde in 2011 van Conny Kraaijeveld met wie ze dertien jaar samen was.

"Nadat Conny en ik besloten om uit elkaar te gaan ben ik niet lang alleen geweest", geeft De Breij toe. "Maar dat leek wel zo. Ik zat echt niet lekker in mijn vel, maar dat had meerdere redenen. Ik was vooral heel erg moe van jarenlang keihard werken zonder echte adempauze. De sprankeling was eruit. Ik was even op."

Gelukkig

"Ik heb destijds echt voor mezelf gekozen. Ik had tijd nodig om mijn leven weer opnieuw op te bouwen. Maar ik ben weer wakker en heb er echt zin in! Nu heb ik de regie zelf in handen. Ik zeg vaker nee als ik ergens geen zin in heb. Dat gevoel maakt me onbeschrijfelijk gelukkig!"

En ook haar nieuwe relatie is een bron van geluk. "Ik heb een fantastische vriendin. Maar om met iemand samen te kunnen zijn, moet je wel iets van jezelf opgeven. Je moet iedere dag opnieuw bereid zijn het risico te nemen dat je gekwetst kunt raken. Dat vind ik doodeng. Het leven zit vol risico’s, maar ik ben heel gelukkig en knetterverliefd."