LOS ANGELES - Chris Brown heeft de taakstraf die hij in 2009 kreeg opgelegd voor het mishandelen van zijn vriendin Rihanna misschien niet volledig uitgevoerd. 

De officier van justitie denkt dat de zanger mogelijk heeft gelogen over het aantal uur dat hij heeft gewerkt, meldt TMZ.

In september maakte de advocaat van Brown er melding van dat zijn cliënt klaar was met de taakstraf. Maar de officier van justitie acht dat niet bewezen. Een groot deel van de taakstraf zou Brown hebben uitgevoerd bij een kinderdagverblijf in Virginia.

De verslagen van het kinderdagverblijf zijn soms nogal vaag. De officier van justitie noemt de verslagen “in het beste geval slordig, in het ergste geval frauduleus”.

Buitenland

Brown zou grote delen van de tijd niemand hebben gehad die toezicht hield op wat hij deed, en zijn moeder, die bij het kinderdagverblijf heeft gewerkt, zou de verslagen hebben ingevuld. Ook laat een bron aan TMZ weten dat de zanger met geen mogelijkheid alle opgegeven dagen heeft kunnen werken. "Hij was namelijk in het buitenland bezig met zijn concerten."

De officier vraagt nu aan de rechter om hem de taakstraf alsnog uit te laten voeren.