AMSTERDAM - Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans heeft een eerste slachtoffer gemaakt. Zanger Dean Saunders heeft dinsdag zijn knie verbrijzeld. 

Woensdag moet hij onder het mes, laat de oudere broer van Ben Saunders weten aan RTL Boulevard.

"Ik ben ongelukkig terechtgekomen en heb mijn knie verbrijzeld." Ondanks de operatie blijft Dean optimistisch. "Ik ben niet definitief uitgeschakeld." Vliegende Hollanders gaat op 22 februari van start, voordien vinden de opnames voor de eerste uitzending plaats.

Volgens het management van Dean valt het allemaal wel mee. "De knie is zeker niet verbrijzeld. Waarschijnlijk zit het in de kruis- of kniebanden", zegt Deans manager.

Saunders stelt dat hij woensdag onder het mes moet, volgens zijn manager gaat het om een kijkoperatie die 'waarschijnlijk deze week' plaatsvindt.

Schans

SBS laat weten dat Saunders de verwonding niet heeft opgelopen tijdens een sprong van de schans. "Hij was prima geland, maar toen lette hij even niet op", vertelt een woordvoerder van de zender. "Het gebeurde tijdens een euforisch moment."

Deans manager bevestigt dat de zanger gewoon mee kan blijven doen aan Vliegende Hollanders. Met fysiotherapie moet hij een heel eind komen.

Gewonden

Vliegende Hollanders is de officieuze opvolger van Sterren Springen, waarbij BN'ers als schoonspringers aan de slag gingen. Ook daarbij vielen meerdere gewonden.

Zo liep Patty Brard een whiplash en lichte hersenschudding op, beschadigde Jody Bernal zijn trommelvlies en kneusde Emile Ratelband zijn rechterarm. Ondanks die eerdere verwondingen gaan Bernal en Ratelband toch van de schans.