SANTA BARBARA - Een jury in het Amerikaanse Santa Barbara heeft popzanger Michael Jackson, die verdacht wordt van seksueel misbruik van een minderjarige jongen, officieel in staat van beschuldiging gesteld. Dat berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN woensdag op gezag van bronnen bij de rechtbank van Santa Barbara.

Jackson is aangeklaagd wegens het misbruiken van de jongen en het toedienen van een verdovend middel. De 19-koppige jury heeft na bijna twee weken durend beraad besloten dat er voldoende bewijs is om de zaak voor de rechter te brengen.

Het 45-jarige popidool werd in november gearresteerd omdat hij de 12-jarige jongen zou hebben misbruikt. Ook zo hij de knaap enkele malen dronken hebben gevoerd. Jackson heeft de beschuldiging afgedaan als "een grote leugen", en zegt dat de familie van de jongen hem geld afhandig wil maken. Hij is op borgtocht vrijgelaten.

Eerder woensdag meldde de Los Angeles Times dat het Openbaar Ministerie in de staat Californië gerechtelijke stappen overweegt tegen enkele personen uit de naaste omgeving van de zanger, wegens poging tot verstoring van de rechtsgang. Zij zouden de familie van de jongen die hem heeft beschuldigd, hebben bedreigd.