AMSTERDAM - Het Amerikaans muziektijdschrift Blender heeft 'We Built This City' uitgeroepen tot de slechtst gemaakte single ooit. De lijst van de slechtste 50 liedjes ooit, The 50 Worst Songs Ever, die het blad heeft opgesteld, gooit de meest ellendige populaire rockplaten op een 'afvalberg van geluid', schrijft US Today.

De opsteller van de lijst, Craig Marks, zegt dat het lied van Starship uit 1985, schijnt op te roepen tot heftige gevoelens van verontwaardiging. Het beweert anti-commercieel te zijn maar het ruikt naar jaren tachtig bedrijfsrock commercialisme. Het is een goede weerspiegeling van wat de rockmuziek bijna ten einde bracht in de jaren tachtig, vindt hij.

De top 10:

.We Built This City, Starship, 1985
.Achy Breaky Heart, Billy Ray Cyrus, 1992
.Everybody Have Fun Tonight, Wang Chung, 1986
.Rollin', Limpbizkit, 2000
.Ice Ice Baby, Vanilla Ice, 1990
.The Heart of Rock & Roll, Huey Lewis & The News, 1984
.Don't Worry, Be Happy, Bobby McFerrin, 1988
.Party All the Time, Eddie Murphy, 1985
.American Life, Madonna, 2003
.Ebony and Ivory, Paul McCartney, Stevie Wonder

De lijst is een vervolg op de opsomming vorig jaar van de slechtste bands in de geschiedenis. Het zal in mei uitkomen, als ook een lijst met de meest afschuwelijk slechte liedjes ooit, Most Awesomely Bad Songs Ever, uitkomt. Het zoeken naar mislukkingen die zich tussen 'The End' van The Doors en 'Barbie Girl' van Aqua bevinden, was lastiger dan verwacht. Elke song moest een hit geweest zijn om op de hitlijst te komen.

Blender had geen moeite om heilige huisjes omver te schoppen, 'Ob-La-Di, Ob-La-Da' van The Beatles en 'Shiny Happy People' van R.E.M. worden genoemd. Ook 'The Sound Of Silence' van Simon & Garfunkel is te vinden op de lijst. Daarover zegt Marks dat vooral de studentikoze poëzie voor de vermelding zorgde. "Met de gewichtige teksten is het bijna een parodie van pretentieuze jaren zestig folkrock." De lijst is nog niet definitief, zodat pas uitgekomen songs ook nog het risico lopen genoemd te worden.