AMSTERDAM - Michael Jackson zou een tiener met kanker hebben misbruikt nadat hij hem zo veel wijn heeft gevoerd dat hij flauwviel. Dat melden verschillende Amerikaanse media door gelekte informatie uit een politierapport en aantekeningen uit een vertrouwelijk interview dat een psycholoog hield met het slachtoffer en een de jongere broer daarvan.

Ook zou Jackson het slachtoffer porno hebben laten zien op een computer. Een jongere broer van het slachtoffer zei dat Jackson naakt voor hen ging staan toen het tweetal naar de televisie aan het kijken was. Als iemand vroeg wat ze aan het doen waren, wanneer ze alleen waren, had de 45-jarige popster de jongens zogezegd opgedragen dat ze moesten zeggen dat ze naar de tekenfilm de Simpsons gekeken hadden.

Jackson heeft zeven aantijgingen van het begaan van obsceen dan wel wellustig gedrag naar een kind onder de veertien jaar verworpen. Ook heeft hij in twee aanklachten ontkend het kind bedwelmende dan wel sterk alcoholische drank te hebben toegediend. Niet iedereen is er zeker van dat Jackson's aanklager de waarheid spreekt. Welzijnswerkers in Californië zouden de incidenten vorig jaar ook hebben onderzocht en vonden de aantijgingen destijds ongegrond. Verwacht wordt dat de advocaten van Jackson zullen pleiten voor het feit dat de aantijgingen gemaakt zijn in een poging geld af te troggelen van de popster.